TEMELJITA OBNOVA OČEKUJE I PODRUČNU ŠKOLU . . .

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA NASTAVLJA S INVESTICIJAMA –

TEMELJITA OBNOVA OČEKUJE I PODRUČNU ŠKOLU DAPCI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je Područnu školu u Dapcima pred kojom je temeljita energetska obnova vrijedna 1,6 milijuna kuna.

Područna škola Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove. Do sada su provedeni radovi na temeljitoj obnovi Matične škole i školsko-sportske, obnovljena je i škola u Gornjem Dragancu, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu.

Time dolazimo do ulaganja u školstvo na području grada Čazme od strane Bjelovarsko-bilogorske županije od preko 20 milijuna kuna.

Radovi na školskoj zgradi u Dapcima, između ostalog podrazumijevaju:
• povećanju toplinske zaštite vanjskog zida, temelja zgrade i toplinskoj izolaciji pročelja zgrade
• povećanju toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru,
• zamjeni vanjske stolarije i zaštite od sunca ugradnjom vanjskih horizontalnih žaluzina
• ugradnji novog visokoučinkovitog sustava grijanja i ugradnji novih radijatora
• zamjeni unutarnje rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom,
• projekt predviđa i izvedbu pristupne rampe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti

Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravo u tom segmentu ima investicije vrijedne veće od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva.

Ulaganja u školstvo podrazumijevaju obnovu, izgradnju ili dogradnju 50 školskih objekata što je našu županiju dovelo do drugog mjesta po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj.

“Ova obnova stvarno znači puno, ova škola je dosta dobro uređena naspram ostalih škola ali ovom samom energetskom obnovom podiže se kvaliteta i standard rada, to je za sve nas velika prednost, a uz to omogućit će i nekako zdravije, ugodnije i veselije ozračje ne samo za učenike nego za sve djelatnike ove škole“ , rekla je učiteljica u Područnoj školi Dapci Valentina Erjavec.

„Kada govorimo o školstvu to je bio jedan od ciljeva prioriteta u ovom mandatu, moram naglasiti da smo u tome i uspjeli ja kao župan sam na to ponosan. Drugi smo u povlačenju sredstava iz Europske unije kada govorimo o škologradnji. imamo preko 50 projekata, a logično dobar dio toga se odvija na području grada Čazme. Tako ćemo na području Grada Čazme uložiti preko 20 milijuna kuna u četiri školska objekta. Od onih najvećih to je matična škola, školsko sportska dvorana pa do područne škole u Dapcima. Kada govorimo o ovoj područnoj školi ona počinje s obnovom u 2021. godini, ugovor je potpisan i očekujemo da se škola pretvori u jedan moderan školski objekt za 21.stoljeće. Ovdje ide kompletna rekonstrukcija, ja bih rekao od temelja do krova ali ćemo iskoristiti i one prostore koji više nisu bili u namjeri da se pretvore u školski prostor“, naglasio je župan Damir Bajs te dodao kako će i ovu školu kao i sve ostale koje su već prošle energetsku obnovu Bjelovarsko-bilogorska županija opremiti s novim namještajem i opremom. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad