5,5 milijuna kuna za 4260 rasvjetnih tijela koja će se ugraditi u . . .

RASVJETNA TIJELA ZA NOVU ZGRADU OPĆE BOLNICE BJELOVAR

PROIZVODI TVRTKA IZ ČAZME

Župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je tvrtku Intra Lihting Čazma koja je ugovoreni isporučitelj rasvjetnih tijela koja će se ugraditi u novu zgradu Opće bolnice Bjelovar – najvrjedniju investiciju u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i ovog dijela Republike Hrvatske.

Bjelovarsko-bilogorska županija u ovom trenutku najveći je investitor, ne samo na području županije, već i šire i na brojnim županijskim gradilištima izvođači ili pak podizvođači radova su domaće tvrtke, poduzetnici i obrtnici.

Tako je i čazmanska tvrtka Intra Lighting ugovorila posao vrijedan 5,5 milijuna kuna za 4260 rasvjetnih tijela koja će se ugraditi u novu zgradu bolnice. Posao je za tu tvrtku tim više važan jer je dobiven u vremenima COVID krize i on za njih predstavlja čak 10% godišnjih prihoda te čazmanske tvrtke koja je bavi proizvodnjom rasvjetnih tijela.

Ugovoreni posao kako u Intra Lightingu ističu svakako će doprinijeti bržem i kvalitetnijem oporavku firme usred COVID krize koja im je umanjila prošlogodišnji planirani prihod za 20%, te postizanje prihoda na razinu prije krize, a omogućit će daljnje investicije i zapošljavanje u gradu Čazmi.

„Ovaj lijepi posao koji smo ugovorili za isporuku rasvjete za bolnicu u Bjelovaru itekako će nam dobro doći, jer smo nakon dvije godine rasta prošle godine imali pad od dvadesetak posto i ovaj posao koji smo dobili čini 10% naših očekivanih prihoda u ovoj godini. Sama činjenica da se radi o 4260 svjetiljki za bolnicu je sam pokazatelj o kakvom se poslu radi i kako smo sretni da je struka još jednom prepoznala Intra Lighting u Hrvatskoj kao što smo prepoznati i u svijetu. Propali su nam poslovi od kada se pojavila korona. Ogroman posao u jednoj zračnoj luci u Italiji, nekoliko hotela u Hrvatskoj, dva velika projekta u Srbiji, to bi bilo nekoliko milijuna kuna. Međutim, neki poslovi će se obnoviti, neki nastaviti, vjerujemo da ćemo doći do nekih novih poslova, a ovaj posao u našoj blizini na zgradi bolnice, svakako će nam jako dobro doći. Želim se zahvaliti Županiji i gospodinu županu što ste nas posjetili, jer podrška od župana i cijele Županije je zaista uvijek prisutna. Mi se zahvaljujemo i činit ćemo i dalje sve da radimo kvalitetno i da zapošljavamo što više ljudi u našoj županiji“, rekao je Božidar Kadoić, izvršni direktor tvrtke Intra Lighting d.o.o. Čazma.

Intra Lighting zapošljava 80-tak radnika i uspješna je tvrtka koja je i u 2020. godini dobila još jednu “Zlatnu kunu” kao najbolja županijska tvrtka srednje veličine.

Bjelovarsko-bilogorska županija je najveći investitor na području županije, a župan Bajs je iskazao zadovoljstvo što su na brojnim županijskim gradilištima izvođači, ili pak podizvođači domaće županijske tvrtke kao što je slučaj sa Intra Lightingom.

„Lijepo je vidjeti da taj posao od 5,5, milijuna kuna radi tvrtka s područja županije kako podizvođač i očekujemo da imamo kvalitetu. Ono što je pred nama i što je priprema Intra Lighting su nove investicije, odnosno jedan novi proizvodni pogon i očekujemo da on krene u izgradnju. Time bi se povećali kapaciteti, broj zaposlenih u županiji i gradu Čazmi i to je ono što želimo, da naše tvrtke i investitori imaju otvorena vrata i da im ja kao župan i Županija pomognu u tome na način koji je nama moguć“ ,rekao je župan Damir Bajs prilikom posjeta tvrtci Intra Lighting. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad