U novoj godini niže cijene vrtića u Bjelovaru

U novoj godini niže cijene vrtića u Bjelovaru

Uime Grada Bjelovara, gradonačelnik Dario Hrebak s bjelovarskim privatnim vrtićima „Ciciban“ i „Osmijeh“ u petak, 22. prosinca 2017., potpisao je ugovor o povećanju sufinanciranja smještaja za djecu.

Dječji Vrtić „Osmijeh“ ima 160 djece, a Grad će od sljedeće godine sufinancirati 1000 kuna po djetetu što iznosi 160 000 kuna na mjesec. Ugovorom je tako dogovoreno mjesečno povećanje sufinanciranja od 106 kuna po djetetu.

Dječji Vrtić „Ciciban“ pohađa 210 djece, a sufinanciranje Grada u idućoj godini iznosi 1050 kuna po djetetu, odnosno ukupno 220 500 kuna mjesečno. Povećanje sufinanciranja je 156 kuna mjesečno po djetetu.

  • Roditelji s više djece u vrtiću ostvaruju pravo na umanjenje sudjelovanja u cijeni programa, a Grad Bjelovar će za drugo dijete u vrtiću sufinancirati 20 posto, od cijene programa pripadajuće skupine plaćanja, a za treće i svako sljedeće dijete u vrtiću preuzet će plaćanje u cijelosti, istaknuo je gradonačelnik.

Dječji vrtić „Bjelovar“ u novoj će godini također smanjiti cijene, a najviši platni razred neće prelaziti 600 kuna, kao i kod svih ostalih vrtića.

  • Ugovor s gradskim vrtićem neće biti potpisan jer je riječ o našoj ustanovi te se sniženje cijene regulira Odlukom Grada, koju je potvrdilo Gradsko vijeće, napomenuo je gradonačelnik i dodao da vrtić potom svojom Odlukom uređuje cijenu prema roditeljima.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima izrazile su obje ravnateljice, Marina Hehet Valentić uime Dječjeg vrtića „Osmijeh“ te Senka Marija Ivanušec iz Dječjeg vrtića „Ciciban“. Podsjetimo, u Bjelovaru postoje još dva privatna vrtića – Pinokio i Bubamara, koji već imaju prilagođene cijene, odnosno nisu više od 600 kuna na mjesec.

Za kraj, gradonačelnik Hrebak pozvao je općine, čija djeca pohađaju vrtiće u Bjelovaru da također sudjeluju u sufinanciranju njihovog smještaja.

Autor: admin

Podijeli ovaj članak
468 ad