USKORO ENERGETSKA OBNOVA I DRUGE ZGRADE . . .

USKORO ENERGETSKA OBNOVA I DRUGE ZGRADE TEHNIČKE ŠKOLE DARUVAR- STROJARSKO PROMETNOG PRAKTIKUMA

Niti u vrijeme korona krize investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvu i zdravstvu nisu zaustavljene, već naprotiv, pojačane su, a na taj način omogućen je posao našim građevinarima i srodnim djelatnostima.

Zahvaljujući tome danas možemo reći kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske.

U skladu s tim, na području naše županije projektom energetske obnove obuhvaćene su 44 školske zgrade, od kojih je njih 30-ak već završeno ili su pri završetku, a samim time 40% naših učenika ide u novoobnovljene školske zgrade.

Među školskim zgradama koje energetska obnova tek očekuje je Tehnička škola Daruvar- strojarsko prometni praktikum P. Riječ je o projektu vrijednom 2.6 milijuna kuna koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem je ugovora s izvođačem radova.

Kada govorimo o Tehničkoj školi Daruvar, već je jedna njihova zgrada u postupku energetske obnove, a radovi vrijedni 1.7 milijuna kuna u završnoj su fazi.

Na taj način 478 učenika ove daruvarske škole, kao i njeni zaposlenici, nastavu će pohađati i raditi u znatno boljim i kvalitetnijim uvjetima, budući da neke zgrade u kojima se obavljaju praktikumi datiraju s kraja 19. stoljeća, tako da je obnova kojom će se omogućiti i jednosmjenska nastava itekako potrebna.

Inače, ulaganja u Tehničku školu Daruvar dio su investicijskog ciklusa u školstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Daruvara ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad