UVOĐENJE NOVIH LINIJA, BOLJA POVEZANOST BJELOVARA I ZAGREBA VLAKOM TE USPOSTAVA INTEGRIRANOG PRIJEVOZA

UVOĐENJE NOVIH LINIJA, BOLJA POVEZANOST BJELOVARA I ZAGREBA VLAKOM TE USPOSTAVA INTEGRIRANOG PRIJEVOZA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, 17. kolovoza održao je radni sastanak s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željkom Ukićem. Tema sastanka bila je bolja povezanost vlakom Bjelovara i Zagreba, te partnerska suradnja Bjelovarsko.bilogorske županije i HŽ Putničkog prijevoza.

Gradnja pruge nakon 50 godina!

Na sastanku je bilo riječi o prvim dopunama voznog reda dovršenjem izgradnje pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec. Izgradnju pruge inicirao je župan Damir Bajs, a Bjelovarsko-bilogorska županija izradila je svu potrebnu dokumentaciju zaključno s građevinskom dozvolom. Danas se ona gradi sredstvima Europske unije i prva je to pruga koja se u Hrvatskoj gradi nakon 50 godina.
Kada se pruga i završi i dobije uporabnu dozvolu župan Damir Bajs želi da putnici iz naše županije imaju prilagođeni vozni red njihovim potrebama. S tim se složio i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.
Dogovoreno da čim se steknu uvjeti, da se krene u dopunu voznog reda prilagođenog putnicima, a s ciljem brzog, kvalitetnog i povoljnijeg putovanja za sve one koji putuju na relaciji Bjelovar – Zagreb i obrnuto.

Slijedeći korak je uvođenje integriranog prijevoza putnika s područja naše županije, točnije kupnjom jedne karte, koristio bi se sav ponuđeni promet na određenom prostoru. Primjerice, dolaskom u Zagreb korištenje ZET-ovih autobusa i tramvaja.

Nove linije na relaciji Bjelovar- Zagreb!

Osnovano je zajedničko Povjerenstvo, kao prvo takvo Povjerenstvo u Hrvatskoj, a koje radi na pronalaženju najboljih rješenja na uvođenju novih linija.
Povjerenstvo čine predsttavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i HŽ Putničkog prijevoza. Nakon održanih sastanaka, uvedene su nove linije na relaciji Bjelovar – Zagreb, te Zagreb – Bjelovar.
a) Brza linija vlaka koji kreće u 5:45 na relaciji Bjelovar – Zagreb
b) Direktni vlak u 10:55
c) Veza vlakom od Bjelovara do Zagreba u 7:30 i brzi povrat u 17:00 iz Zagreba
d) I nova linija nedjeljom s polaskom u 19:20 iz Bjelovara prema Zagrebu koja prvenstveno ide na ruku našim studentima

Izvor fotografija: BBŽ

Damir Bajs

Bjelovarsko bilogorska županija

 

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad