Večernji list ponovo u Bjelovaru

Večernji list ponovo u Bjelovaru

 

Grad Bjelovar u novu će godinu ući bogatiji za još jedan nacionalni medij. Naime, u prostorijama Gradske uprave u srijedu, 20. prosinca 2017., potpisan je Ugovor o suradnji između svih gradova naše županije i Večernjeg lista. Podsjetimo, Večernjak je 2015. godine ugasio svoja regionalna izdanja pa samim time i Dopisništvo u Bjelovaru.

„Igrom nesretnih ili nespretnih okolnosti Večernji list otišao je iz Bjelovara. Drago mi je da smo nakon HRT-a u naš grad uspjeli vratiti još jedan nacionalni medij i time povećali razvoj demokracije. Uz Bjelovar, jednako zastupljeni biti će i ostali gradovi naše županije: Daruvar, Čazma, Garešnica te Grubišno Polje“, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao kako tim potezom ne želi promociju političara, nego veću prezentaciju gospodarstva i projekata poput „Tax free-a“ i Božićne bajke u Grabovnici pokraj Čazme.

Predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić također je izrazila zadovoljstvo postignutom suradnjom te je istaknula kako se lokalni sadržaj više neće nalaziti na regionalnim već na nacionalnim stranicama. „Želimo biti potpora lokalnim medijima, nikako njihova konkurencija“ dodala je Boršić.

Određeno je da će sadržaj za našu županiju izlaziti ponedjeljkom. Uz predsjednicu Uprave, potpisivanju Ugovora prisustvovao je i zamjenik glavnoga urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović koji je naglasio da je taj projekt za njih bitan iz dva razloga – vraćanje Večernjaka u lokalne zajednice i nužnost ravnomjernog regionalnog razvoja, a sve u svrhu decentalizacije ove države.

Svoj potpis na Ugovor stavili su i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, Dinko Pirak gradonačelnik Čazme, Josip Bilanđija gradonačelnik Garešnice te u ime gradonačelnika Grubišnog Polja pročelnik Ivica Ahac. Istaknuli su kako ih posebno veseli činjenica da će svoje projekte prezentirati diljem Hrvatske. Osim promocije naše županije ova suradnja otvorit će i novo radno mjesto za jednoga novinara čiju će plaću sufinancirati svih pet gradova.

Autor: admin

Podijeli ovaj članak
468 ad