Za razvoj gospodarstva i obrtništva!

Danas su potpisani ugovori s korisnicima županijskih potpora u gospodarstvu i obrtništvu

Danas je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao  ugovore s korisnicima županijskih potpora koji su se javili na Javni poziv za prijavu projekata za korištenje mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva. Konkretno, riječ je o mjerama koje su dogovorene upravo s onima kojima su i namijenjene, s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, a s ciljem unapređenja, proširenja i osiguravanja konkurentnosti poslovanja. Radi se o županijskim potpornim mjerama koje su bile predviđene za sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore, poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete kod gospodarskih subjekata, sufinanciranje nastupa na sajmovima, potpora novootvorenim obrtima koji se bave izradom tradicijskih proizvoda ili usluga te sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda.   

Bjelovarsko-bilogorske županije odobrila je sve zahtjeve koji su udovoljavali uvjetima, odnosno 54 zahtjeva, a ukupne potpore za gospodarstvo i obrtništvo od strane Bjelovarsko-bilogorske županije u 2020. godini iznosile su 3,4 milijuna kuna.                                              Treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske s građevinskim investicijama koje će prijeći pola milijarde kuna. Na taj način BBŽ daje mogućnost našim građevinarima i srodnim djelatnostima da dođu do posla, osobito sada u vrijeme korona krize. Samim time, Bjelovarsko-bilogorska županija dodatno je pojačala investicijski ciklus kako bi pomogla gospodarstvu kada mu je najpotrebnije.

Isto tako, treba spomenuti kako je gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije bilježilo trend rasta i investicija koji se očitovao u dvoznamenkastim brojkama – bilo da je riječ o rastu zaposlenosti, padu nezaposlenosti, ulaganju u gospodarstvo, dobiti gospodarstva, porastu broja poduzetnika te ulaganja u dugotrajnu imovinu. Samo u proizvodne pogone uloženo je oko milijardu kuna!

Prema posljednjim dostupnim podacima, nakon rekordne 2018. godine, tijekom 2019. godine naša županija i dalje bilježi rast poduzetnika za čak 6,17%, rast ukupnih prihoda od 9,6%, rast prosječne neto plaće po zaposlenom za 6,9%, rast izvoza za 2,9% te rast broja zaposlenih za preko četiri posto!

Jakov Ćorić, predsjednik HGK Županijske komore Bjelovar:

-Moramo raditi pod trostrukim presingom!

 

Goran Grgić, predsjednik HOK Bjelovarsko-bilogorske županije:

-Puna nam je kapa te prošle godine!

 

Mira Rajić, vlasnica Zvrk piterije u Bjelovaru:

-Posebno sam zahvalna našoj županiji!

 

Josip Šamec, direktor tvrtke Šamec d.o.o.: 

-Županija je uvijek stajala uz nas!

 

Damir Bajs, župan BBŽ:

-Mi smo najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad