28 NOVOZARAŽENIH . . .

28 NOVOZARAŽENIH OSOBA KORONAVIRUSOM U BBŽ

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

9 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 5 novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, 3 novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, po 2 novozaražene osobe s područja su gradova Čazme i Garešnice i općina Nova Rača i Hercegovac, a po 1 novozaražena osoba je s područja općina Rovišće, Velika Pisanica i Đulovac.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 844 osobe.

U protekla 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 23 preminule osobe povezane s COVIDOM 19 na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije otvorio je novi pozivni centar na broj 043 247 201 gdje građani mogu dobiti odgovore na pitanja vezana uz COVID 19 svaki dan u vremenu od 08:00 do 20:00 sati i to u slučajevima kada su se testirali na koronavirus i dobili pozitivan nalaz ili su bili u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Stručne osobe Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije odgovorit će im, između ostalog, na slijedeća pitanja:

Koji je postupak za osobe u izolaciji i koliko trebam biti u izolaciji?

Trebam li biti u samoizolaciji?

Kako utvrditi početak i kraj samoizolacije?

Tko od mojih ukućana i mojih poznanika treba biti u samoizolaciji?

Trebam li se testirati?

Kako obavijestiti poslodavca?

Pozivamo naše građane da odgovornim ponašanjem čuvaju svoje zdravlje, a samim time i zdravlje svojih bližnjih, ali i šire zajednice.

#budimoodgovorni

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad