DARIO HREBAK: -Mi tu priliku ne smijemo propustiti!

Grad Bjelovar

/TEHNOLOŠKI PARK ZBRINJAVA 13 TVRTKI UZ 15 VIRTUALNIH – NAJAVLJENA NOVA ZAPOŠLJAVANJA U IT SEKTORU/

Darovanjem zgrade na korištenje Arhivu u Bjelovaru, ali i povećanim interesom za prostor, Tehnološki park morao je pronaći novo sjedište te se preselio 300-tinjak metara dalje, u Ulicu Petra Preradovića u prostoru od ukupno 670 četvornih metara. Prostor, u kojemu su smještene uglavnom male, start-up tvrtke, točnije 10 poduzetnika-početnika, obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem te suradnicima. Ukupno, Tehnološki park prostorno zbrinjava 13 tvrtki, smještenih na četiri adrese, a zajedno imaju 62-je zaposlenih te mnogi planiraju nova zapošljavanja, posebice u IT sektoru. Primjerice, tvrtka Palmgraph za grafički dizajn i promidžbu, za sada ima samo jednoga zaposlenog, no uskoro zapošljava njih još četvero. Nasuprot te male uspješne tvrtke, primjer brzorastuće IT tvrtke zasigurno je Serengeti koji trenutačno ima 22-je zaposlenih, a u skoroj budućnosti i taj će se broj povećati, istaknuto je na konferenciji za novinare. Tu je i 15 virtualnih tvrtki koje su registrirane na adresi Tehnološkoga parka, no rade s drugog mjesta. Grad na godišnjoj razini u Tehnološki park ulaže 840 tisuća kuna u subvencije poduzetnicima i najam, kako bi pomogao poduzetnicima u poslovanju. Gradonačelnik Dario Hrebak ta ulaganja smatra opravdanima jer vjeruje da će za nekoliko godina IT biti stup bjelovarskog gospodarstva. Istaknuta je i izvrsna suradnja IT tvrtki i Veleučilišta u Bjelovaru koje obrazuje potrebne kadrove, koji u tim tvrtkama obavljaju praksu, a nekolicina pronađe i stalan posao nakon diplome.
#gradbjelovar #tehnološkiparkbjelovar #poduzetnici #tvrtke #startup #scaleup #brzorastućetvrtke #subvencijezapoduzetnike #najam #noviprostor #gradpoduzetništva #gradzaboljiživot #zajednozaboljibjelovarr

DARIO HREBAK: -Sasvim nova grana gospodarstva . . . Mi tu priliku ne smijemo propustiti!

Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru zalaže se za što bolju praksu za studente!

Zoran Božićević: -Ovdje smo naišli na vrlo povoljnu poduzetničku klimu i izuzetno kvalitetne . . .

Luka Šiprak PLAMGRAPH, obrt za grafički dizajn i promidžbu razvio prvu hrvatsku aplikaciju za . . .

Dubravko Martinić iz SERENGETIJA zadovoljan sa suradnjom s . . .

 

Ivica Prekratić iz FINE govori o . . .

Sonja Novak, prokuristica Tehnološkog parka Bjelovar: -Razvoj IT zajednice svakako je . . .

Gradonačelnik je dodao (između ostalog ono što je zaboravio!): -imamo prestanak pada radno aktivnog stanovništva i 600 ljudi radi više u Bjelovaru nego . . .

Denis Buhin (ACADEMICA d.o.o.) : -Sve nam se u realnom vremenu povezuje na bazu!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad