RADOVI NA IZGRADNJI NOVE BJELOVARSKE LJEPOTICE . . .

RADOVI NA IZGRADNJI NOVE BJELOVARSKE LJEPOTICE NOVE ZGRADE GLAZBENE ŠKOLE VATROSLAVA LISINSKOG IDU PREMA PLANU

Još jedan veliki i značajan projekt Bjelovarsko-bilogorske županije je u realizaciji, a riječ je o izgradnji nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru vrijedne gotovo 25 milijuna kuna.

Jedno je to u nizu gradilišta Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara, a radovi na izgradnji nove glazbene škole idu prema planu. Time Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s provođenjem investicija unatoč korona krizi i potvrđuje status najvećeg investitora ne samo u našoj županiji, već i ovom dijelu Republike Hrvatske.

Nova bjelovarska ljepotica prostirat će se na 2 730 četvornih metara bruto površine, zgrada se gradi na četiri kata, a nalazi se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

U sklopu škole gradi se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije čije su generacije učenika i profesora pronosile glas o Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne samo kroz Hrvatsku nego diljem svijeta. Također, izgradnjom nove zgrade Glazbene škole Bjelovar stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

Učenici glazbene škole sada nastavu pohađaju na dvije lokacije, u školi u centru grada, za njih malenom i neadekvatnom prostoru te u bivšem Đačkom domu u Bjelovaru. Izgradnjom nove škole uvjeti obrazovanja našim mladim glazbenicima drastično će se promijeniti na bolje i dobit će novu modernu glazbenu školu – školu 21. stoljeća.

Sonja Štefanac, ravnateljica Glazbene škole V. Lisinskog Bjelovar: -Vidim da sve ide prema planu!

Dominik Nervo, zamjenik direktora tvrtke Hidroregulacija: -Želim napomenuti da smo čak ispred dinamičkog plana!

Hrvoje Malčić, projektant tvrtke M Plan: -Kada govorimo o seizmičkoj otpornosti objekta, . . .

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom je zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, ali i dogradnji škola te izgradnji novih. Radi se o čak 50 projekata u školstvu čime se bitno mijenjaju uvjeti školovanja u našoj županiji pri čemu Županija uspješno koristi europska sredstva.

No, Europska unija ne financira gradnju novih škola. Stoga se Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila, zbog potreba i višegodišnjih nastojanja, izgraditi novu glazbenu školu u Bjelovaru. Jedan je to od županijskih projekata na području grada Bjelovara čija ukupna vrijednost iznosi više od 400 milijuna kuna. (bbz.hr)

Damir Bajs, župan BBŽ: -Radovi idu brže od očekivanog!

 

Foto-raport:

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad