Dario Hrebak: -Napravili smo jedan od najboljih vrtićkih sustava u državi!

·
/NOVI DJEČJI VRTIĆ I JASLICE U GUDOVCU, 10. SVIBNJA POČINJU S RADOM/

Nakon završene procedure pribavljanja potrebnih dozvola i suglasnosti, dječji vrtić i jaslice u naselju Gudovac uskoro počinje s radom. Time je Grad Bjelovar uspješno realizirao još jedan projekt financiran sredstvima Europske unije, konkretnije Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,4 milijuna kuna, dok EU sufinanciranje iznosi 6,3 milijuna kuna. Grad Bjelovar prijavio je projekt i na Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje 849 tisuća kuna prihvatljivih troškova EU projekata. To će još dodatno smanjiti udio Grada Bjelovara u sufinanciranju vrtića te će u konačnici Grad sudjelovati s nešto više od milijun kuna, odnosno s 14,25% vlastitog financiranja.
Gradonačelnik Dario Hrebak je na konferenciji za novinare izrazio svoje veliko zadovoljstvo ovim projektom koji će pridonijeti poboljšanju životnih uvjeta u naselju Gudovac te je najavio izgradnju još dva vrtića. Tom prilikom, obećao je i povećanje plaća za odgojiteljice u Gradskom vrtiću te povećanje sufinanciranja u privatnim vrtićima.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš izjavila je da su uvjeti u novom, suvremenom vrtiću odlični. U novom objektu provodit će se predškolski odgoj u okviru 2 vrtićke i 1 jasličke skupine za pedesetak djece i u njemu će raditi jedanaest osoba.

Pogledajte video-zapise s današnje pressice

Dario Hrebak: -Napravili smo jedan od najboljih vrtićkih sustava u državi!

Dario Hrebak: -To može biti okidač za novi uzlet bjelovarskog gospodarstva!

Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar: -Definitivno, u ovom trenutku to je vrlo, vrlo dobra stvar za sve!

Senka Ivanušec, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban: -Svakim danom sve više nastojimo napredovati u suradnji!

Dario Hrebak je završio riječima: -Sasvim sigurno cijena vrtića će biti 300,00 kuna u slijedećem mandatu!

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad