DVA NOVA SANITETSKA VOZILA ZA . . .

VOZNI PARK DOMA ZDRAVLJA BBŽ

OBNOVLJEN S DVA NOVA SANITETSKA VOZILA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u prisustvu ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić uručio je ključeve 2 nova sanitetska vozila za potrebe Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije čija vrijednost iznosi 622.380,00 kuna. Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, redovito zanavlja svoj vozni park sukladno mogućnostima i potrebama.

S dva nova, županijski Dom zdravlja trenutno raspolaže sa 32 sanitetska vozila, a svako od njih godišnje prijeđe i do 70 000 kilometara. Stoga, potreba za njihovim zanavljanjem postoji svake godine kako bi sigurnost pacijenata i zaposlenika Doma zdravlja bila na najvišoj razini.

Također, nabavom novih i potpuno opremljenih vozila osigurava se i udobnost u prijevozu pacijenata kao i smanjenje broja popravaka sanitetskih vozila.

Mario Čihak:“Jako smo zadovoljni s novim vozilima!”

Željko Ćurić:“Godišnje se napravi između 60 000 i 80 000 kilometara!”

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci vozni park Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije postao je bogatiji i za tri nova vozila za potrebe patronažne službe vrijedna 231 000 kuna tako da je ukupno u obnavljanje voznog parka Doma zdravlja BBŽ ove godine uloženo 853 tisuće kuna.

Povećanje skrbi i bolji standard liječenja u Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije ne očituje se samo kroz brigu obnove voznog parka, već i kroz pojačana ulaganja osnivača Doma zdravlja, Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako su tijekom prošlih godina obnovljene sve ambulante Doma zdravlja na području naše županije.

Nakon toga uslijedila je obnova i ulaganje u opremu četiri velika Doma zdravlja u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici putem europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ i samih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije ukupno vrijednog 13.5 milijuna kuna.

Ulaganje u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, čija se iznimna važnost pokazala i tijekom pandemije koronavirusa, jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja brine o tome da naši liječnici imaju adekvatne uvjete za rad i odgovarajuću potrebnu opremu.

Damir Bajs: “Investiranje u sigurnost naših pacijenata!” 

„Investiranje u sigurnost naših pacijenata te naših vozača jedan je od ključnih elemenata. Ove godine nabavljeno je pet vozila, tri za patronažnu službu i dva sanitetska. Kada govorimo o sanitetskim vozilima, ona su upravo sada prijeko potrebna. Naime, u borbi protiv korone, vozači i timovi koji su sa njima pomažu u prijevozu pacijenata koji imaju COVID-19. Stoga, nastavit ćemo neprekidno ulaganje!“, rekao je župan Damir Bajs.

Ljubica Čaić:“Zanavljanje vozila jako puno znači za stanovnike naše županije!”

„Zanavljanje vozila jako puno znači za stanovnike naše županije. Dom zdravlja ima 12 timova sanitetskog prijevoza, što znači 24 vozača i 24 tehničara. Voze po cijeloj Hrvatskoj. Vozni park se mora zanavljati svake godine jer vozila godišnje prijeđu veliki broj kilometara“, naglasila je Ljubica Čaić, ravnateljica Doma zdravlja BBŽ. (bbz.hr)

 

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad