Nadpolitička tema

IZJAVA ŽUPANA DAMIRA BAJSA VEZANA NA TVRDNJE SABORSKOG ZASTUPNIKA MIRE TOTGERGELIA O PROJEKTU GRADNJE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Nadpolitička tema

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs dao je izjavu za medije vezanu na tvrdnje saborskog zastupnika Mire Totgergelia, koji je u svom obraćanju medijima, između ostalog, izjavio: “Opća bolnica Bjelovar nije podnijela prijavu na natječaj za gradnju nove zgrade bolnice!”


-Saborski zastupnik Miro Totgergeli i moj protukandidat na predstojećim izborima dao je izjavu za kojom pokazuje zanimanje za gradnju nove zgrade bolnice u Bjelovaru. Ja pozdravljam to zanimanje, ali možda bi bilo bolje da je to bilo u trenutku kada je bivši ministar zdravstva Nakić poništio natječaj po kojem je osigurano 100 milijuna kuna za gradnju bolnice. Tada sam ja kao župan reagirao, našao se s ministrom i uspjeli smo dogovoriti to, da mi kao bolnica u Bjelovaru i bolnica Sisak, budemo jedine dvije bolnice koje imaju mogućnost prijaviti se na dva natječaja u vrijednosti 70 milijuna kuna. Što se tiče natječaja i eventualne neprijave na natječaj, ja znam da natječajna dokumentacija za EU fondove nije jednostavna (komplicirana je!) i reći ću da je logično da kandidat za župana to ne mora znati, ali župan mora. Što se toga tiče, prijava je dana u Ministarstvo zdravstva, jer prijava ide u dvije faze. U uvjetima natječaja jasno je naznačeno kome se daje prijava. Prijava se daje Ministarstvu zdravstva, a nakon što oni daju pozitivno mišljenje na projekt onda se prosljeđuje prema ministarstvu regionalnog razvoja. Sve druge bolnice koje su dale zahtjeve prošle su istu proceduru, isto kao i pet bolnica koje su s nama sada u proceduri. Predložio bih da ne politiziramo stvari koje su od općeg interesa. Reći ću da je prijava dana pred dva mjeseca na nadležno mjesto, a mi smo bili na nekoliko sastanaka, kako u Ministarstvu zdravstva, tako i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Sada imamo novi sastanak iduće srijede upravo oko zgrade bolnice gdje pozivam i saborskog zastupnika da budemo zajedno i lobiramo kako bi bolnica dobila ono što treba, a to je 70 milijuna kuna na temelju građevne dozvole. Mi ne sporimo da stvari treba rješavati na odgovoran način temeljem natječaja, ali znamo da su i druge bolnice čekale mjesecima prije odobrenja. Želimo da zgrada dođe i da to bude nadpolitička tema. Gospodinu Totgergeliu ću reći da mi očekujemo da bude na sastanku ali ne na Trgu burze gdje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, već na Ksaveru, gdje je Ministarstvo zdravstva, izjavio je župan Damir Bajs.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad