OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA 105. BRIGADE

OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA

105. BRIGADE

NA PODRUČJU SLAVONSKOG BRODA

U nedjelju, 18.kolovoza, obilježena je 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja na području Slavonskog Broda kojoj je prisustvovala zamjenica župana Bojana Hribljan.

Naime, tijekom ratnih mjeseci 1992. godine u brodskom kraju živote je izgubilo 18 branitelja ove brigade. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su im odali roditelji poginulih branitelja, branitelji, pripadnici 105.brigade i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Brodsko-posavske županije te Grada Bjelovara i Slavonskog Broda.

Zamjenica župana Bojana Hribljan u svom je govoru istaknula: „ Na području naše Bjelovarsko –bilogorske  županije  osnovana je jedna od prvih obrambenih postrojbi, A satnija i jedna od najbrojnijih, 105.brigada .Gotovo da nema bojišta u Domovinskom ratu gdje nisu bili naši branitelji  i pripadnici naše 105. brigade. Trećina Bjelovarsko-bilogorske županije je  u toku rata bila je okupirana  i znali su što znači kada ti je ugrožen dom i porodica. Upravo zato bilo ih je na svim  granicama u obrani  Hrvatske. Tada nije bilo dileme, gdje god je ugrožena granica domovine, ugrožen je  i vlastiti  dom. Danas smo ovdje kao i svih prijašnjih godina da se prisjetimo, zahvalimo i odamo počast žrtvama  poginulima i stradalima  na ovom području  ali i žrtvi svih onih koji su izgubili djecu, muževe, očeve i braću“. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad