Sve za naše mladePotpisan Ugovor o donaciji Privredne banke Zagreb Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva

Sve za

naše mlade

Ugovor o donaciji PBZ-a Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva potpisali su (uz prisustvo zamjenice župana Đurđice Ištef Benšić), Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva.

Donacije veće od 600 tisuća kuna

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan i Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, koji će svoju donaciju od 12.500,00 kuna iskoristiti za rad s mladima, ali i za opremanje prostora sportskog centra „Park sport“.

Jedna od najjačih udruga

Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva osnovan je 2006. godine i ima šest stalnih članova te pedesetak vanrednih članova koji rade na razvoju civilnog društva. Ujedno je i jedna od najjačih udruga u Bjelovaru koja ponajviše radi s mladima, a od svog osnutka do danas proveli su mnogo građanskih akcija i projekata. Jedan od najvrjednijih projekata (kojeg valja spomenuti) je projekt Informativni centar za mlade „Like“ u vrijednosti od 70.000,00 kuna, dok je Županija sufinancirala s 10.000,00 kuna. Tim sredstvima uređen je prostor za mlade, kupljena su dva računala i osiguran besplatan pristup Internetu.

Socijalna osjetljivost

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, (koja su ostvarena kod nas) ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb, kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, ovakvim donacijama pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Cash pooling

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

-Naša udruga provodi razne aktivnosti: za najmlađe imamo igraonice, plesne aktivnosti, za školarce plesne aktivnosti i sportske radionice, za odrasle sportske radionice, razna podučavanja, a za umirovljenike imamo izlete i edukacije. Ostalo nam je da opremimo vanjski i unutarnji dio, košarkaško i nogometno igralište, sve kako bi što više napravili za naše mlade. Drago mi je da je PBZ prepoznao naš rad, a sva donirana sredstva će biti uložena za kupovinu opreme i za opremanje našeg prostora. Županija nam je u svakom projektu partner, puno nam pomaže na sve načine i redovito prati naš rad. Posao se razvija i ulažemo u dobrobit zajednice. Zahvaljujem se i Županiji i Privrednoj banci Zagreb, rekao je Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva.

-Nakon pauze nastavljamo s potpisivanjem Ugovora o donaciji prema udrugama, ustanovama i klubovima s područja naše županije. Danas je došao na red Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, a nadam se da će naša donacija biti usmjerena na razvojne projekte i na sve aktivnosti koje provodite na ovom području, izjavio je Mario Lončar, predstavnik Privredne banke Zagreb

-Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem raspisanog natječaja još 2014. promijenila je svoju poslovnu banku i to Privrednu banku Zagreb s kojom danas imamo odličnu suradnju. Uštede koje smo ostvarili s PBZ-om, usmjeravamo upravo u ovakve projekte. Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva provodio je veoma vrijedne projekte, a Županija je uvijek bila partner. Građani prepoznaju rad ove udruge i nadam se da će još više ljudi ovdje dolaziti. Također, vjerujem da će ova donacija doprinijeti boljem radu Centra, zaključila je Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad