Odvoji po boji!

Gradu Bjelovaru odobren još jedan

projekt iz nacionalnih fondova –

Odvoji po boji!

 

U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Gradu Bjelovaru odobren je projekt Odvoji po boji ukupne vrijednosti oko 1,400.000 kuna, od kojih će se 85 % iznosa, odnosno oko 1,2000.000 kuna sufinancirati iz Kohezijskog fonda.

Trajanje projekta je 20 mjeseci, a osim u Gradu Bjelovaru provodit će se i na području općina Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Severin, Kapela, Zrinski Topolovac, Velika Pisanica i Šandrovac, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u maloj gradskoj vijećnici.

Ovim projektom podizati će se svijest građana!

-Ovim projektom podizat će se svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada. Također, cilj projekta je objasniti kako se pravilno odvaja otpad po kućanstvima, odnosno kompostira i ponovo upotrebljava, rekao je, između ostalog Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara.

U sklopu projekta provoditi će se 16 aktivnosti među kojima su i specijalizirane radijske emisije o gospodarenju otpadom, javne edukacijske tribine, radionice za djecu, igrokazi i predstave te edukativne slikovnice.

. . . povećanje stope recikliranja! 

-Projekt će se provoditi u skladu sa Strategijom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, Zakonom o održivom gospodarenju otpadom te Programom izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, rekla je Anamarija Vnuoček, zamjenica voditelja Projekta te dodala da se zbog provedbe pojedinih aktivnosti očekuje povećanje stope odvajanja vrsta otpada te povećanje stope recikliranja.

Foto-raport:

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad